Algemene informatie
ted@orchestrepartout.nl

Boekingen:

bookings@orchestrepartout.nl

Orchestre Partout

MUZIEK EN BAND
Orchestre Partout combineert muziek van allerlei soorten in een divers wereldrepertoire dat opwindend en bewegend is. De band-compositie weerspiegelt de conflictgebieden in de wereld. Muzikanten zijn onlangs naar Nederland gevlucht, samen vormen ze een kleurrijke band.
Stomping Koerdische dansen vermengen zich met Punjabi liefdesliedjes, Russische melancholische melanges met Iraanse folk.
We zingen in Farsi, Koerdisch, Arabisch, Russisch, Hindi, Urdu, Turks, Uygur, Lingala, Eritrese en wat niet ...

 

Muziek is een taal die zich verenigt, ongeacht afkomst, cultuur en taal. Vanuit dit idee startte Ted van Leeuwen de eerste muziekworkshop in 2010, in vluchtelingencentrum Alkmaar. In 2016 werd Orchestre Partout een onafhankelijke stichting. In de loop der jaren hebben Ted en een divers team een ​​succesvolle methodologie ontwikkeld.

 

 

PROGRAMMA
Orchestre Partout organiseert wekelijkse muzieklessen en repetities in de vluchtelingencentra in Amsterdam en Heerhugowaard. De muziekworkshop is een levendige ontmoetingsplek in het centrum. Professionele musici leren gitaar, piano, percussie en zang. Zodra deelnemers een degelijke basiskennis van muziek hebben, worden ze uitgenodigd om deel te nemen aan repetities en concerten in de band.
De muziekworkshop is een structurele activiteit in het vluchtelingencentrum.

 

 

LABORATORIUM
Naast de reguliere activiteiten organiseert Orchestre Partout een jaarlijks Laboratoriumproject, waarin muzikale interactie centraal staat. Zo wordt het repertoire van de band gevoed en ervaren bandleden krijgen de kans om een ​​dieper muzikaal begrip te krijgen.
Tegelijkertijd creëren deze samenwerkingen een nieuw publiek.
Orchestre Partout is een kwekerij voor muzikaal talent. In het drietrapsprogramma (lessen-repetities-concerten) kunnen vluchtelingen hun muzikale vaardigheden ontwikkelen. Sommige bandleden hebben hun weg gevonden naar het Conservatorium van Rotterdam, of zijn begonnen aan een professionele carrière.

 

 

ORGANISATIE
Ted van Leeuwen Orchestre Partout is een kwekerij voor muzikaal talent. In het drietrapsprogramma (verminderen-herhalingen-concerten) kunnen vluchtelingen hun nieuwe vaardigheden beheren. Sommige bandleden hebben hun weg gevonden naar het Conservatorium van Rotterdam, of zijn begonnen aan een professionele carrière.
Titia Bouwmeester is uitvoerend directeur en creatieve producent. Zij is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer, fondsenwerving en het opzetten en onderhouden van een netwerk van culturele en sociale partners.
Lex Pantelic is gitarist, workshopleider in Heerhugowaard en hoofdarranger.
Modar Salama is percussionist en muziekleraar in zowel Heerhugowaard als Amsterdam.
Ziad Haji Bik is ud-speler, zanger en band-coach in Amsterdam.
Annemiek Klever doet de concertboekingen.

 

 

BESTUUR
Het bestuur van Stichting Orchester Partout:

Voorzitter: Egbert Fransen (directeur Pakhuis de Zwijger Amsterdam)

Secretaris: Fronnie Biesma (voormalig directeur 'De Vrolijkheid', momenteel directeur en coördinator van 'Ondertussen' Amsterdam)

Penningmeester: Arno Duivestein (directeur ‘De Pletterij’ Haarlem)

 

PARTNERS
De 'Centraal Orgaan opvang Asielzoekers' (COA) gastheren Orchestre Partout, en herbergt met werkruimte en interne communicatie.

Stichting De Vrolijkheid ontwikkelt creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in de vluchtelingencentra.
Stichting De Vrolijkheid stimuleert creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in de vluchtelingencentra.

We hebben culturele partners in de steden waar we werken, met locaties waar we regelmatig concerten geven. In Amsterdam 'Pakhuis De Zwijger' en in Alkmaar 'Hal 25'. We zijn net verhuisd van Alkmaar naar Heerhugowaard en bouwen op dit moment op ons lokale netwerk.

 

FONDSEN
Orchestre Partout Amsterdam wordt mogelijk gemaakt door genereuze steun van: Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB, KANSfonds, Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Holland, Fonds Cultuurparticipatie, Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe, Gemeente Alkmaar, Gemeente Heerhugowaard, Gemeente Amsterdam, stichting 5eKwartier en door individuele geschenken die ons bereikten via Voordekunst.

EN
NL_NL EN