Algemene informatie
ted@orchestrepartout.nl

Boekingen:

bookings@orchestrepartout.nl

FANFAR PARTOUT
FANFAR PARTOUT
FANFAR PARTOUT

Fanfar Partout 2018

Naast de reguliere activiteiten organiseert Orchestre Partout een jaarlijks Laboratoriumproject, waarin muzikale interactie centraal staat. Zo breidt het repertoire en idioom van bands zich uit en ervaren bandleden krijgen de kans om een ​​dieper muzikaal begrip te krijgen.

In 2018 werkt Orchestre Partout samen met 'Fanfare St. Caecilia' uit Heemskerk en professionele musici verzameld in 'The Paradiso Orchestra'. Het project bestaat uit een reeks muzikale ontmoetingen en concerten, leidend tot de muzikale apotheose op de 2e Kerstdag, in poptempel Paradiso, Amsterdam.

Orchestre Partout en St. Caecilia hebben beide een laagdrempelig, populair repertoire. De stijlen kunnen echter niet anders zijn. In dit project zoeken we naar spannende muzikale cross-overs tussen het 'westerse' repertoire van St. Caecilia en het wereldrepertoire van Orchestre Partout.
Voor dit project worden veel speciale arrangementen gemaakt.

We hopen andere muziekgroepen en instellingen te inspireren om 'out of the box' te denken en soortgelijke uitwisselingsprojecten te starten.

 

Concerten:
Oktober 7th, refugee centre Heerhugowaard
November 10th, Hal 25 Alkmaar
December 26th, Paradiso, Amsterdam

 

 

Catching Cultures Orchestre 2016

De muziek van het orkest is geïnspireerd op culturen over de hele wereld. CCO begon in 2014 als de 'Band Without Residency Permit' in samenwerking met brassband 'De Tegenwind' en stichting 'De Vrolijkheid', die samenwerken in vluchtelingencentrum Utrecht.
Kort daarna trad Orchestre Partout, vrouwenkoor 'Mihira' en (straat) band Kladderadatsch toe, met bewoners van vluchtelingencentra Alkmaar, Arnhem en Nijmegen.
Muzikaal leider Hermine Schneider maakte afspraken voor het orkest en overbrugde de kloof tussen muziek uit het Midden-Oosten en de Westerse muziek.

In 2017 speelde CCO onder andere in RASA (Utrecht), Festival Mundial (Tilburg), Bevrijdingsdiner, Tropenmuseum (Amsterdam), Tivoli Vredenburg (Utrecht).

 

Karaoke Europe 2014

'De paradox van Karaoke Europe is dat het gaat over de mobiliteit van de onbewogenen. De activiteiten van de partners zijn gericht op de lokale situatie en op de sociale groepen die op één plek zijn gevestigd. '

 

In 2014 werkte Orchestre Partout samen met Archa Theater uit Praag (Tsjechië), PanoDrama uit Boedapest (Hongarije) en Stanica Zilina uit Zilina (Slowakije).
Archa is een theater- en productiehuis en is oprichter van de All Star Refugee Band, onder muzikale leiding van Michael Romanyshyn. In deze band spelen vluchtelingen samen met professionele musici en maken ze een tournee door het land.
PanoDrama maakt het zogenaamde 'Verbatim' theater, letterlijke woorden uit interviews zijn tekst in het toneelstuk. PanoDrama richt zich veel op de problemen waarmee de Roma-gemeenschap wordt geconfronteerd.
Stanica Zilina biedt een podium voor theatermakers en muzikanten, in een oud stationsgebouw en omgeving. De specifieke locatie triggert veel artiesten om nieuwe kunstvormen te maken.
In het samengevoegde programma 'Karaoke Europe' hebben we in veel verschillende constellaties samengewerkt, reageerden en reflecteerden op elkaars werk, afkomstig van verschillende achtergronden en disciplines.

 

Ted van Leeuwen was te gast bij PanoDrama, tijdens het maken van een nieuw theaterstuk, dat bijdroeg aan de muziek. Sommige scènes hadden nu inserts gezongen en gaven een nieuwe laag.
Ted van Leeuwen was te gast bij PanoDrama, tijdens het maken van een nieuw theaterstuk, dat bijdroeg aan de muziek. Sommige scènes hadden nu gezongen en gaven een nieuw laag.

 

In ruil daarvoor kwam Anna Lengyel, oprichter en directeur van PanoDrama, samenwerken met Orchestre Partout om aan de dramaturgie van onze concerten te werken. We experimenteerden met de volgorde van de liedjes, de verhalen ertussen, en experimenteerden met een verteller.
Ook Philipp Schencker, frontman van ASRB Praag (hij is muzikant, zanger, acteur en beeldend kunstenaar) kwam bij ons werken, met de nadruk op podiumpresentatie, visuele aspecten en PR-graphics.

 

In het laatste 'wrap-up-festival' speelde Orkest Partout in Archa Theater Praag, met een 10-koppige band, en trad hij toe tot het podium met leden van de ASRB.
Het project is gedocumenteerd in een boek, op aanvraag verkrijgbaar.

 

EN