Algemene informatie
ted@orchestrepartout.nl

Boekingen:

bookings@orchestrepartout.nl

.

MUSIC WORKSHOP

Orchestre Partout organiseert muziekworkshops in vluchtelingencentra Amsterdam en Heerhugowaard. Professionele muzikanten geven wekelijkse lessen in gitaar, piano, percussie en zang. Zodra deelnemers een degelijke basiskennis van muziek hebben, worden ze uitgenodigd om deel te nemen aan repetities en concerten in de band

 

De activiteiten van Orchestre Partout zijn voor alle inwoners van het vluchtelingencentrum. Iedereen kan meedoen. Passie is net zo belangrijk als talent. De muziekworkshops zijn een levendig en creatief ontmoetingspunt in het vluchtelingencentrum. In een omgeving vol met Babel overwint muziek alle taalbarrières en biedt het een universele manier van uitdrukken.

 

Orchestre Partout heeft een inclusieve aanpak. Zowel deelnemers als professionals hebben verschillende culturele achtergronden. Sommigen van hen zijn zelf als vluchteling gekomen. Naast professionele musici helpen peer-educators de minder ervaren lesgeven en coachen ze tijdens uitvoeringen.

 

MUZIEKLESSEN

We bieden algemene muzieklessen en meer instrumentspecifieke lessen. In onze wekelijkse muzieklessen leren we gitaar, piano, percussie, bas, saxofoon, ud en vocalen, en soms voor die geïnteresseerde muziektheorie. Soms nodigen we gespecialiseerde docenten uit voor specialistische onderwerpen.

 

Alle activiteiten zijn gratis. We bieden uitgebreide, op maat gemaakte workshops, omdat vaardigheden en behoeften sterk variëren. De workshops en lessen hebben een zeer flexibele opzet. De lessen kunnen met slechts een paar mensen beginnen, samenvallend tot 15 of meer. De deur staat altijd open en gasten zijn welkom.

REPETITIES
Alle deelnemers zetten hun favoriete liedjes in. Voor elk nieuw nummer wordt een nieuw arrangement gemaakt, zodat iedereen het kan spelen. Bandleden spelen dus ook nummers die ze niet kennen, in andere muziekstijlen dan hun eigen muziekstijl. Door dit te doen creëren we nieuwe spannende muzikale cross-overs.

 

De meeste deelnemers lezen geen muzieknoten. Taal kan soms een probleem zijn. Maar door veel te spelen en te luisteren, leren ze allemaal de verschillende muziekstijlen beheersen.

 

 

CONCERTEN
Orchestre Partout speelt 40 tot 50 concerten per jaar. De verscheidenheid aan locaties is enorm. We spelen in buurthuizen, bars en festivals, evenals bekende concertzalen zoals TivoliVredenburg, Paradiso of Muziekgebouw aan het IJ.
Soms belanden concerten in een open podium, waardoor mensen in het publiek ruimte krijgen om hun liedjes te brengen.

 

De band is een organische entiteit, mensen komen en gaan, we spelen soms in een heel kleine, intieme setting, om de volgende keer te verschijnen met een hele grote big-band. Alles hangt af van het karakter van het evenement en de hoeveelheid publiek.

EN
NL_NL EN