General info:

info@orchestrepartout.nl


Bookings:

bookings@orchestrepartout.nl

CLUB PARTOUT

Club Partout is a meetingplace, a laboratory and playground  for adventurous musicians. Rooted in different cultures we focus on experiment, crossovers and new repertoire.

 

For talented musicians with professional ambitions in the Netherlands, Orchestre Partout started Club Partout in 2021, in collaboration with the BIMHUIS en het Conservatory of Amsterdam.

Ruim 40 muzikanten met roots in de Arabische, Perzische, Koerdische en Noord- en Centraal-Afrikaanse cultuur vormen samen met jonge Nederlandse vakgenoten een club waarin muzikale kruisbestuiving centraal staat. Het programma bestaat uit ‘labs’, masterclasses, coproducties en netwerkmeetings.

 

Labs in het Bimhuis
Vier keer per jaar organiseren we in samenwerking met het Bimhuis en het Conservatorium van Amsterdam een 2 daags laboratorium met afsluitend concert in het Bimhuis. Het Lab wordt geleid door Hashem Kabreet en een master uit de hedendaagse geïmproviseerde muziek. Het resultaat van deze ontmoeting uit zich in een speels concert waarin muzikale tradities vrijelijk worden vermengd met hedendaagse jazz.
De helft van de deelnemers bestaat uit muzikanten uit het netwerk van Orchestre Partout. De andere helft bestaat uit internationale studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

 

Jaarlijkse co-productie
Jaarlijks ontwikkelen we nieuw repertoire in samenwerking met een professioneel ensemble. waarbij we aansluitend een aantal keer in het land optreden met nieuw ontwikkeld repertoire. In 2022 werkten we samen met Cello Octet Amsterdam en Oene van Geel aan het project 'Common Features'.

 

NL